fbpx

PADELKESKUS LIIGA

Syysliiga starttaa 22.8.! Liiga keräsi tänäkin vuonna huikean määrän osallistujia. 102 paria eli 204 pelaajaa mukana hakemassa tiukkoja pelejä ja nauttimassa padelin riemusta. Ihan mahtavaa! Tsemppiä kaikille peleihin!

Syyskauden padelkeskus liiga 2022

SYYSLIIGAN SÄÄNNÖT JA OHJEET: 

 

Pelikausi

Syysliigan pelikausi on noin 4kk. Aikataulut ovat nähtävillä liigan nettisivuilla. Aloitus on 22. elokuuta ja lopetus 4. joulukuuta, jonka jälkeen pelataan finaalipelit. Kaikissa sarjoissa pyritään siihen, että pelit olisivat mahdollisimman tasaväkisiä keskenään ilman suuria tasoeroja. Karsintapelisysteemi tasoittaa näitä eroja!

Osallistumismaksu maksetaan Padelkeskuksen MobilePay-numeroon 22377. Liigan osallistumismaksu on 25€ ja Padel Oulun jäsenille 20€. 

Voit sopia pelit kyseisen kuukausijakson muille viikoille, mikäli et pysty pelaamaan otteluasi esimerkiksi sairastumisen vuoksi. Pääasia, että jakson pelit on pelattu ennen karsintapeliviikkoa. Voit myös käyttää sijaista, kunhan se on lähellä omaa tasoasi. Toinen parin pelaajista täytyy olla alkuperäinen osallistuja. Mikäli toinen pareista ei pelaa/halua sopia keskinäistä ottelua, niin tällöin vastapari saa luovutusvoitosta 3 pistettä. Tämä ei tietenkään koske tilanteita, jossa kummallakin parilla on halu pelata ja sopia pelit, mutta esimerkiksi yhteistä aikaa ei löydy. Luovutusvoitto ilmoitetaan ottelutuloksiin 1. erä: 0-0, 2. erä: 0-0 ja ottelu päättyi 2-0.  

HUOM! Sama henkilö ei voi pelata kahdessa eri sarjassa, lukuun ottamatta pelaamista sekä naisten sarjassa että yleisessä sarjassa. (Esimerkiksi henkilö ei voi pelata 1. divarissa Pertin kanssa ja 3. divarissa Matin kanssa.)

 

 

Otteluiden pistelasku ja sarjapisteet: 

 

2-0 voitto 3p

2-1 voitto 2p

1-2 häviö 1p

0-2 häviö 0p

 

Mikäli peliä ei pelata aikataulutetulla jaksolla kolmen viikon aikana ennen karsintapeliviikon alkua, tulee kummallekin parille ottelusta 0 pistettä.

Otteluiden tulokset merkataan omatoimisesti www.padelkeskus.fi/liiga

 

Otteluihin varataan omatoimisesti 1,5h pituinen pelivuoro. Kaikki sarjaottelut tulee pelata PADELKESKUKSESSA, koska kyseessä on Padelkeskuksen ja Padel Oulu – Meidän Jengin järjestämä Syysliiga. 

 

Ottelut pelataan AINA kultaisella pallolla 40-40 tilanteessa. Otteluiden syöttövuoron aloittaja arvotaan mailaa pyörittämällä. 

 

Mikäli varattu 1,5h peliaika ei riitä, jää voimassaoleva tilanne ottelun lopputulokseksi. Eli tasan 1,5h vuoron loputtua, peliä johtava pari voittaa ottelun. Mikäli ajan loputtua tilanne on tasan, ottelu ratkaistaan kultaisella pallolla. Ottelu ei voi päättyä tasapeliin. Voitte jatkaa myös peliä pidempään, mikäli tästä on sovittu etukäteen vastaparin kanssa. Muistathan että jokainen voitettu erä on pisteiden kannalta tärkeä. 👍

 

 

Karsintapelit

Sarjojen kärkiparit ja häntäpään parit pelaavat nousukarsinnat karsintapeliviikolla. Muut sarjojen parit voivat sillä viikolla levätä jo sarjapaikkansa lunastaneina. Mikäli parit ovat tasapisteissä, karsintoihin nousee keskinäisen ottelun voittaja. Jos keskinäistä ottelua ei ole pelattu, niin voitettujen ja hävittyjen pelien suhde ratkaisee. Mikäli niidenkin ollessa tasan, järjestäjä arpoo voittajaparin.👍

 

Yleisissä divarisarjoissa kolme parasta paria ja kolme viimeistä paria karsivat toisten sarjojen parien kanssa sarjanoususta. Tämä ei koske tietystikään ylimmän sarjan (Liiga) kolmea parasta paria eikä alimman sarjan kolmea viimeistä paria. 

 

Naisten sarjoissa 2 parasta harrastesarjan paria karsivat noususta kilpasarjan 2 viimeistä paria vastaan. 

 

Sarjojen karsintapelit pelataan noin neljän viikon välein, jonka jälkeen sarjojen pisteet nollaantuvat jälleen ja alkaa uusi taistelu sarjanousuista.

Karsintapeliviikot ovat:

Viikko 37, Viikko 41  ja Viikko 45.

 

 

Ratkaisupelit ja voittajat

 

Viimeisen karsintapeliviikon 45 jälkeiset pelit ovat tärkeitä pelejä voittaa, jotta lunastaa paikan finaalipeleihin. Jokaisen sarjan 8 parasta paria pääsevät puolivälieriin, jonka jälkeen pelataan semifinaalit, pronssipelit sekä finaalit.

 FINAALIPELIEN AIKATAULUT:

Sarjojen finaalipelit pelataan viikolla 49.

7.12. Puolivälierät

9.12. Semifinaalit

10.-11.12. Pronssipelit ja FINAALIT

Tarkempi aikataulu tulee lähempänä Syysliigan WhatsApp-ryhmään.

Kaikkien sarjojen parhaat palkitaan ja osallistumismaksut käytetään 100% palkintoihin.
Lisäksi Padelkeskus ja RS padel sponsoroi palkintoja!

  

Mikäli merkkaat pisteet väärin tai nousee jotain muuta kysyttävää niin laita WhatsApp-viestiä järjestäjille:

+358452778887 / Tommi

+358449770017 / Aada & Sofku

 

Tsemppiä peleihin! 👌😊